UČITAVANJE

Coworking

O coworkingu

Coworking

Coworking je vrsta suvremenog rada

Kod coworkinga zajednički nezavisni sudionici dijele zajednički radni prostor. Najčešće su to nezavisni profesionalci, samostalni umjetnici, mali poduzetnici ili startup-ovi. Coworking stavlja naglasak na izgradnju zajednice putem održavanja događanja, mikroumrežavanja te udruživanja, društvenih, profesionalnih te materijalnih resursa, koji se sinergijski vraćaju svim članovima zajednice.

RUBINI d.o.o. je sukladno prijedlogu i financijskoj potpori Grada Rovinja-Rovigno tokom 2017. godine, izgradio i uredio prostor za zajednički rad Coworking u praznom visokom mansardnom prostoru na adresi Augusto Ferri 37a. Cilj coworkinga je ne samo zapošljavati i umrežavati mlade stručnjake iz Rovinja, već pokušati napraviti jednu širu mrežu nezavisnih znanstvenika, stručnjaka i umjetnika koji bi na nivou regija, u Europi mogli surađivati međusobno, raditi i stvarati. Radi se o jednom jedinstvenom prostoru jer se u istoj zgradi nalaze poduzetnički inkubator i coworking prostor koji su međusobno kompatibilni.

Inicijator navedenog projekta je udruga Faro11, grupa nezavisnih profesionalaca koja se okupila sa ciljem rješavanja problema prostora za rad u Rovinju, sa kojom RUBINI d.o.o. ima sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji. Udruga sa svojim znanjem pomaže u navedenom prostoru zainteresiranim pojedincima i grupama razvijati određene poslovne vještine, te unaprijeđivati suradnju profesionalaca različitih profila. Za rad sa korisnicima zadužena je gosđ.Ivana Čehić Rabljenović.

Prostor je otvoren svim osobama koje svoju djelatnost mogu obavljati putem kompjutera, u dijeljenom prostoru od 140 m2 koji sadrži 18 radnih jedinica, kuhinju i salu za sastanke. Otvoren je od ponedjeljka do petka, od 9 do 17 sati. U prostoru je dostupan radni stol, ormarić s ključem, kuhinja, printer, scanner, te sala za sastanke. Cjenik je dostupan na Facebook stranici Coworking Rovinj i na našoj web stranici. Cijena za stanovnike Grada Rovinja su sa popustom od 50%. Okvirna cijena kreće se oko 1.000 kuna mjesečno za puno radno vrijeme, odnosno 500 kuna za stanovnike grada, uz mogućnost odabira raznih paketa ovisno o količini korištenja prostora.

Za rad sa korisnicima zadužena je Ivana Čehić Rabljenović. Za sve informacije možete nam se obratit putem maila na ivana@faro21.com, telefonski na 095 111 2017 ili osobno na adresi Augusto Ferri 37a.