UČITAVANJE

Poduzetnički inkubator

O poduzetničkom inkubatoru

Poduzetnički inkubator Rovinj

Poduzetnički inkubator osnovan je u prosincu 2004. g od strane Grada Rovinja-Rovigno i posluje u sklopu gradske tvrtke Rubini d.o.o. u ulici A.Ferri 37 a.

Grad Rovinj-Rovigno je u vlasništvo Rubini-a d.o.o. prenijelo napuštenu zgradu (skladište) koja se uz pomoć sredstava Ministarstva poduzetništva (500.000,00kn) i Grada Rovinja-Rovigno (730.000,00 kn) uredila I fazu objekta ukupne površine 177 m2., odnosno 4 poslovna prostora , spremište i dva sanitarna čvora. Svaki poslovni prostor ima svoj telefonski priključak i brojilo struje, dok se utrošak vode mjeri po m2 dodijeljenog prostora. Poslovni prostori u poduzetničkom inkubatoru su: poslovni prostor (P1) površine 33,67 m2, poslovni prostor (P2) površine 32,10 m2, poslovni prostor (P3) površine 28,31 m2 i poslovni prostor (P4) površine 23,24 m2.

Osnovna zadaća Poduzetničkog inkubatora Rovinj, kao specijalizirane institucije koja stvara poslovne uvjete za poduzetnike i obrtnike, je dati podršku poduzetnicima i obrtnicima početnicima, stvaranjem pozitivnog poticajnog okruženja za razvoj poduzetništva te pružiti pomoć u izradi njihovih poduzetničkih planova i programa poslovanja, sve kako bi se što bolje i brže razvijali odnosno kako bi što bolje poslovali na tržištu.